• Náboj junior
          • Náboj junior

          • V piatok 25.11.2022 sa uskutočnila medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž 4-členných tímov žiakov ZŠ a OG. Celkovo súťažilo 1400 tímov v ôsmich krajinách Európy – v tom istom čase riešili tie isté úlohy. Na Slovensku bolo 25 súťažných miest.

            GAM reprezentovali 4 tímy a dosiahli vynikajúce výsledky. Víťazmi v Trnave sa stali žiaci Tercie Benjamín Chrvala, Myroslav Derbak, Jakub Haršány a Martin Skácel, na 3. mieste skončili žiaci Kvarty Filip Rubaninský, Tomáš Greguš, Martin Ružička a Adela Kalivodová, 12. miesto obsadili žiaci Kvarty Janka Mikulášová, Tamara Vančová, Samuel Grman a Lukáš Vilkovský, 14. miesto patrí žiakom Tercie: Tobiáš Zápražný, Tomáš Spišiak, Kamila Šimurdová a Gregor Vacula. 

            Kompletné výsledky – Slovensko aj medzinárodné – sú na https://junior.naboj.org/sk/sk/

            Za vynikajúco zvládnutú organizáciu súťaže patrí poďakovanie našim študentom z 2.A Petrovi Ganzovi, Lukášovi Školárovi, Petrovi Farbulovi, Samuelovi Janecovi, Terezke Rolincovej, Martinovi Kučerovi, Pavlovi Šulkovi, z 3.A Vladovi Štefunkovi, z 3.B Matúšovi Moravcovi a Ondrejovi Šestákovi, zo SxA Marekovi Richnákovi, Jakubovi Hittrichovi, Ondrejovi Haršánymu a Petrovi Budilovi, z QA Marcelovi Farbulovi.

            Súťaž zastrešuje Trojsten, finančne organizovanie podporili JAVYS a TTSK, priestory poskytlo GYMHOLL a organizačne v Trnave súťaž zabezpečili študenti GAM-u.

             

        • Dejepisná súťaž
          • Dejepisná súťaž

          • Naši maturanti Roman Ochaba (IV. A), Ivana Chmurová (IV.B), Ondrej Tomovič (IV.B) sa 24. novembra  2022 zúčastnili československého finále Dejepisnej súťaže gymnázií ČR a SR v Chebe. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu našej školy.

        • Zenit v programovaní
          • Zenit v programovaní

          • Študenti Vladimír Štefunko z III.A (kat. A)  a Marek Richnák zo Sx.A (kat. B) postúpili do celoslovenského kola! Obaja získali vo svojej kategórii v krajskom kole 1. miesto. V kat. A získala Zuzka Reiffersová krásne 2. miesto.  Srdečne všetkým blahoželáme a postupujúcim držíme palce!

        • Medzinárodná fyzikálna súťaž
          • Medzinárodná fyzikálna súťaž

          • Dňa 23.11 sa žiaci našej školy zúčastnili fyzikálnej medzinárodnej súťaže Fyziklání. Súťažili v rámci 4 kategórií. Tím v kategórií D (Nina Janíková, Dominik Jindra, Marcel Farbula, Matej Kurbel, Dominik Hanzel) sa umiestnil na 192. mieste, celkovo bolo zúčastnených 270 tímov. V kategórií C sa umiestnili žiaci (Ondrej Haršány, Marek Richnák, Jakub Hittrich, Peter Ganz, Eliška Gašpárková) na 164. mieste z celkovo 270 zúčastnených tímov. V kategórií B (Ján Jindra, Vladimír Štefunko, Matej Jánoška, Adam Táčovský) mal tím 162. miesto z 302 zúčastnených tímov. V kategórií A (Matúš Kúdela, Žofia Chrvalová, Erika Miklovičová, Oliver Svrček) sa žiaci umiestnili na 250. mieste z 315 zúčastnených tímov. Ďakujeme žiakom za účasť a reprezentáciu Školy.

        • Odkryli sme skrytý zmysel
          • Odkryli sme skrytý zmysel

          • 21.11.2022 sa žiaci K.A a Q.A stali súčasťou divadelného predstavenia. Herci Divadla Jána Palárika prišli priamo do priestorov našej školy. Interaktívna divadelná inscenácia Skrytý zmysel ponúka modelovú situáciu zo školského prostredia, v ktorej sa ocitnú učiteľ, školník a riaditeľ a pri ktorej sa ukáže schopnosť kritického myslenia ako zásadný nástroj na obranu pred dezinformáciami, hoaxmi a inými škodlivými či nebezpečnými fenoménmi dnešnej doby. 

            V spojení s moderovanou prednáškou po inscenácii je zároveň Skrytý zmysel užitočným  spôsobom ako nahliadnuť do problematiky kritického myslenia – čo to vlastne je a prečo je nielen dobré, ale v časoch, aké žijeme, priam nevyhnutné na prežitie.

        • iBobor 2022 – máme víťazov
          • iBobor 2022 – máme víťazov

          • Aj tento rok sa naša škola sa v mesiaci november zúčastnila celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Tak ako každý rok, i tento rok máme aj celoslovenských víťazov. Víťazmi  v kategórií Kadet sa stali Lukáš Vilkovský (K.A), Benjamín Chrvala (T.A) a Jakub Haršány (T.A), ktorí získali plný počet bodov a z viac ako 17 tisíc súťažiacich sa v rámci celého Slovenska umiestnili na 1. mieste. 

            Aj v  kategórií Senior sme v rámci Slovenska mali úspech a to zásluhou Zuzany Reiffersovej z Oktávy A, ktorá sa v rámci celoslovenského merania umiestnila celkovo na 2. mieste z viac ako 4500 súťažiacich. Víťazkou v kategórii Benjamín sa stala Miška Čapová z triedy (P.A), v  kategórií Junior sa víťazmi stali  Veronika Dúbravská (Sx.A) a Marcel Farbula (Q.A). 

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

        • IT Brno - exkurzia
          • IT Brno - exkurzia

          • Dňa 3.11.2022 sa seminaristi z informatiky tretích ročníkov a žiaci triedy Sexta A zúčastnili exkurzie IT Brno.Doobeda sme navštívili priestory IT firmy Kiwi.com, kde nás čakala prehliadka priestorov firmy a meeting s pánom Milošom Vyletelom  z customer support teamu. Prezreli sme si pracovné priestory, z terasy  sme videli Brno ako na dlani a ochutnali sme pripravené upečené koláčiky, kávu a čaj.

            Následne sme sa premiestnili do zasadačky, kde nás čakala dlho očakávaná beseda s etickým hackerom Martinom Žemberom. Martin nám vysvetlil, čo je cieľom etického hackingu,  aké sú zraniteľné miesta v sieti, cez ktoré môžu byť naše systémy napadnuté a ako si zabezpečiť naše účty v online priestore. Následne odpovedal na zaujímavé otázky našich študentov. 

            Poobede sme sa premiestnili na Fakultu informatiky Masarykovej univerzity, kde sme si  v rámci DOD mohli na stanovištiach pozrieť projekty študentov za jednotlivé študijné informatické predmety, prezreli  sme si priestory fakulty a dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o štúdiu na vysokej škole. 

            Martinovi ďakujeme za zaujímavé stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. 

        • Zenit v programovaní
          • Zenit v programovaní

          • Naši programátori boli v 1.kole súťaže Zenit v programovaní veľmi úspešní - v kategórií A v rámci Trnavského kraja suverénne zvíťazil Vladimír Štefunko z 3.A.  Na druhom mieste sa umiestnila Zuzka Reiffersová z Oktávy A a na 3.mieste Ján Chromík z 4.A. 

            Vladko a Zuzka postúpili do "ostrého" krajského kola. Medzi najlepšími v prvej desiatke v rámci Trnavského kraja bolo až 5 našich žiakov: Vladimír Štefunko, Zuzka Reiffersová, Ján Chromík (na prvých troch miestach), ďalej Matúš Moravec  a Ondrej Šesták (obaja z 3.B).Prvé miesto v školskom kole v rámci Trnavského kraja v kategórii B získal Marek Richnák z triedy Sexta A, ktorý postúpil do krajského kola. Krásne výsledky dosiahli aj Marcel Farbula (Kvinta A) a Peter Farbula (2.A).Všetkým programátorom blahoželáme,  ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a Vladkovi, Zuzke a Marekovi držíme palce v krajskom kole.

        • Chemický náboj
          • Chemický náboj

          • Dňa 11.11. 2022 konal 1. ročník súťaže Chemický náboj, ktorú organizovala Prírodovedecká fakulta UK v Bratislave. Našu školu reprezentovali 4 tímy, dva v kategórii Juniori a dva v kategórii Seniori. Tímy boli v nasledovnom zastúpení:
            Juniori 1: Jakub Chorvatovič (Q.A), Marcel Farbula (Q.A), Matej Kurbel (I.A), Ondrej Chromík (I.A)  

            Juniori 2: Linda Opálená (Sx.A), Martin Barczay (Sx.A), Veronika Šimurdová (Sx.A), Dominika Riedlmajerová (Sx.A)

            Seniori 1: Adela Suchoňová (III.B), Matej Málik (III.B), Matej Šeliga (III.B), Ján Chromík (IV.A)

            Seniori 2: Miriam Váleková (II.A), Lenka Hlavačková (Ok.A), Alžbeta Izakovičová (Ok.A), Ivan Bako (Ok.A)

            Juniori 1 sa umiestnili na 8. mieste a Juniori 2 na 14. mieste (celkovo 40 tímov). Seniori 1 sa umiestnili na 13. mieste a Seniori 2 na 20. mieste (celkovo 40 tímov). Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Exkurzia - Aurélium
          • Exkurzia - Aurélium

          • Aurélium - zážitkové centrum vedy je pomenované po významnom slovenskom fyzikovi, technikovi a zakladateľovi teórie parných a plynových turbín. "Múzeum" interaktívnych a náučných exponátov sme navštívili v októbri so žiakmi malého gymnázia. Žiaci mohli preskúmavať exponáty z oblasti mechaniky, elektriny a magnetizmu, optiky, chémie ale aj biológie a ekológie.

        • Amavet
          • Amavet

          • Naša študentka Danka Trnková z III.B sa 6.- 8.11.2022 zúčastnila celoslovenského kola súťaže Amavet a získala špeciálnu cenu poroty. Danka, ďakujeme za reprezentáciu a blahoželáme k úspechu!

        • DOD na SAV
          • DOD na SAV

          • Dňa 8.11.2022 sa vybraní žiaci druhých a tretích ročníkov našej školy zúčastnili Dňa otvorených dverí na Ústave anorganickej chémie Slovenskej akadémie vied. Okrem odbornej prednášky a prehliadky laboratórií si odvážnejší jedinci mohli sami vyskúšať ako sa v laboratóriách pracuje a na vlastnej koži zistiť, že nie vždy je to také jednoduché ako to na prvý pohľad vyzerá. Deň sa niesol v duchu dobrej nálady a interaktívnej formy poznávania.

        • GAMácka vianočka - veľký návrat
          • GAMácka vianočka - veľký návrat

          • GAMácka vianočka začne už čoskoro rozvoniavať po chodbách GAMu, a preto by sme Vás všetkých touto cestou chceli pozvať k jej príprave. Veľká predvianočná študentská akcia sa uskutoční dňa 21.12.2022 v Mestskej športovej hale o 8:30 hod. Vstupné je jedno euro. Môžete sa tešiť na bohatý program, ktorého súčasťou bude aj vianočná tombola. Oceníme Vášho kreatívneho ducha a s radosťou prijmeme všetky Vaše dary či nápady do tomboly. Týmto spôsobom Vás aj povzbudzujeme k účasti v programe, či už prostredníctvom videa, spevu alebo tanca.  

            Na známosť Vám dávame aj vianočnú  súťaž, do ktorej sa môžete zapojiť ako triedny kolektív, témou je: najkrajšie vyzdobená vianočná trieda. Hlavnou výhrou bude lahodná vianočka. Kreativite sa medze nekladú.

            Veríme, že tento blížiaci sa predvianočný adventný čas tvorivo využijete a zapojíte sa do programu a súťaže. Gamácka vianočka je o nás a pre nás, tak ju spoločne prežime v duchu blížiacich sa vianočných sviatkov.

            Majte pekný deň, Vaša 3.A

        • Kúzelný les
          • Kúzelný les

          • Alexandra GALLOVÁ a Magdaléna KUVIKOVÁ zo Sp. A sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorej témou bol "Kúzelný les". Obe študentky obsadili so svojimi prácami prvé miesto v rámci IV. kategórie - študenti SŠ, SOŠ a gymnázií. Srdečne blahoželáme k úspechu.

        • Viedeň 2022
          • Viedeň 2022

          • V dňoch 5.10., 19.10 a 9.11. sa žiaci tried kvarta, kvinta, sexta, septima, III.A a III.B pod vedením PhDr. Koltnera, Mgr. Koltnerovej, Mgr. Zelenayovej, Ing. Žatkulákovej, RNDr. Baranovičovej a Mgr. Šimkovej zúčastnili poznávacieho zájazdu do citadely valčíkov a kávy - Viedne. Okrem zážitku z nemecky hovoriaceho prostredia s možnosťou konverzácie v cudzom jazyku navštívili Prírodovedno-historické múzeum, ktoré svojim vedeckým základom a systematikou priam pozýva k štúdiu prírodných vied. Len málokto si nechal ujsť krásu minerálov, kyticu z drahokamov od Márie Terézie jej manželovi Františkovi Štefanovi, sálu meteoritov, zbierky motýľov či živočíchov z celého sveta. Nepochybne zaujímavá bola aj paleontologická expozícia s kostrami dinosaurov a skamenelinami rôznych živočíchov z celého sveta. Dovidenia o rok, Viedeň. 

        • Konzultačné rodičovské združenie
          • Konzultačné rodičovské združenie

          • Dňa 16.11.2022 sa uskutoční konzultačné rodičovské združenie v čase od 16.30 do 17.30 hod. Na konzultačné rodičovské združenie sa môžete prihlásiť prostredníctvom aplikácie Edupage na presný čas. Všetky potrebné informácie vám boli zaslané prostredníctvom Edupage správy. 

        • Fyzikálny náboj
          • Fyzikálny náboj

          • Dňa 4.11 sa konala súťaž „Fyzikálny náboj“ v Bratislave. Študenti sa do súťaže zapojili v rámci dvoch tímov v sekcií juniori a dvoch tímov v sekcií seniori. Tímy boli v nasledovnom zastúpení:

            Juniori 1: Katarína Štefunková (II.B), Dorotea Rajská (II.B), Ondrej Haršány (Sx.A), Marek Richnák (Sx.A)

            Juniori 2: Dominik Jindra (Q.A), Marcel Farbula (Q.A), Peter Ganz (II.A), Nina Janíková (Q.A), František Kollár (I.B)

            Seniori 1: Ján Jindra (III.A), Adam Táčovský (Sp.A), Matej Jánoška (Sp.A), Jozef Čurma (III.A), Veronika Jurkasová (Sp.A)

            Seniori2: Oliver Svrček (Ok.A), Žofka Chrvalová (Ok.A), Erika Miklovičová (Ok.A), Matúš Kúdela (Ok.A), Petra Drobná (III.A)

            Juniori 1 skončili v rámci Slovenska na 18. mieste (celkovo 50 tímov), medzinárodne sa umiestnili na 46. mieste (celkovo 114 tímov). Juniori 2 sa umiestnili v rámci Slovenska na 35. mieste a medzinárodne na 79. mieste.

            Seniori 1 sa v rámci Slovenska umiestnili na 29. mieste (celkovo 54 tímov), medzinárodne sa umiestnili na 85. mieste (celkovo 133 tímov). Seniori 2 skončili v rámci Slovenska na 44. mieste, medzinárodne sa umiestnili na 113. mieste.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Pirátsky deň na Game alebo čo s odpadom v našom „mori“
          • Pirátsky deň na Game alebo čo s odpadom v našom „mori“

          • Štvrtok 3.11. sa na našej škole uskutočnilo podujatie zamerané na udržateľnosť, bezobalovosť a triedenie odpadu. Akcia začala raňajkami, ktoré ponúkli študentom pohľad na lokálne, zdravé, bezobalové a chutné možnosti. Na výber mali domáci jogurt s domácimi müsli zo surovín zo Špajzky, čerstvý chlieb z Vrzukáča s čerstvým syrom alebo nátierkami a taktiež malinovky z Herbert sirupov. Počas dňa sa študenti zapájali do súťaží, kvízov a workshopov, v ktorých sa mohli naučiť niečo nové o cyrkulárnej ekonomike a zároveň bojovať o zaujímavé ceny od Trnavskej kávy, ZOFT, Bezkydov, Inej Halušky, Baterkárne či Nanuky do ruky...Po vyučovaní na nich čakali upcycle dielne, kde z odpadových materiálov vyrábali ozdoby, šperky, ale aj praktické veci ako napríklad podložky pod šálku.

        • Viete, čo je palindróm?
          • Viete, čo je palindróm?

          • Dňa 8.11.2022 sa žiaci 3.A zúčastnili na besede v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave. Moderátor RTVS Martin Jurčo si na debatu pozval bratov Stanislava a Mariána Kamnčíkovcov. Obaja sú pedagógovia a obaja sa venujú literatúre. Stanislav Kamenčík nás zoznámil so svojou novou knihou V elipse spí lev. Už jej názov napovedá, že bola reč o palindrómoch – vetách, ktoré sa čítajú rovnako od začiatku i od konca. Marián Kamenčík je literárnym historikom i vysokoškolským pedagógom a ukázal nám, že „veľké dejiny“ sa dajú spoznávať aj prostredníctvom regionálnej literatúry.

    • Kontakty

      • Gymnázium Angely Merici
      • Hviezdoslavova 10 917 01 Trnava Slovakia
      • 00588032
      • 2021190787
      • škol. jedáleň: SK22 0200 0001 3100 3584 8212 škol. internát: SK34 0200 0000 0029 2244 0458 účet ZRPŠ: SK83 0200 0000 0031 7798 0159 Poteší nás, ak prispejete akoukoľvek čiastkou na náš sponzorský účet. Ak neuvediete konkrétny účel, vaše financie použijeme pre študentov na skvalitnenie výchovno-vyučovacieho procesu. sponzorský účet: SK57 0200 0000 3500 3584 8212 Pre platby zo zahraničia: Majiteľ účtu: Gymnázium Angely Merici Trnava, adresa: Hviezdoslavova 10, 917 01 Trnava číslo účtu: SK5702000000350035848212 BIC: SUBASKBX, SK - Slovensko
      • vrátnica - 033/5511 014 internát - 0904 006 464
      • Mgr. Jana Kuracinová, 0911 134 448, 033/5514 605 kuracinova@gamtt.sk
      • Ing. Veronika Novotná, 0911 134 448, 033/5514 605, sekretariat@gamtt.sk
      • Mgr. Marta Vozárová, 033/5511 014, kl.14, vozarova@gamtt.sk Mgr. Katarína Tomašovičová, 033/5511 014, kl.14, tomasovicova@gamtt.sk
      • Ing. Katarína Chovancová, 0911 773 448, chovancova@gamtt.sk
      • Tatiana Szeligová, 033/5511 014, kl. 27, szeligova@gamtt.sk
      • Zuzana Rayová, 0911 975 858, rayova@gamtt.sk
      • Mgr. Alena Ištvancová, istvancova@gamtt.sk, Mgr. Peter Nádaský, nadasky@gamtt.sk
    • Prihlásenie

      • zatiaľ žiadne údaje
        •