• Súťaž „Tričko Európskeho dňa jazykov“
          • Súťaž „Tričko Európskeho dňa jazykov“

          • Pošlite nám váš dizajn/obrázok a dostaňte ho na oficiálne tričko EDJ 2023! 

            1. Pozor! Myslite na to, že dizajn by mal byť o jazykoch a nie o krajinách. Prosíme vás, nepoužívajte vlajky ani iné symboly štátov. 
            2. Môžete použiť maximálne tri farby.
            3. Ak máte dizajn vo viacerých kombináciách farieb, pošlite ich všetky a oni vyberú tie, ktoré sa nám páčia najviac. 
            4. Myslite na to, že potrebujeme dizajn, ktorý nie je moc zložitý a neobsahuje veľa malých detailov. Práve táto jednoduchosť umožní väčšiu kvalitu tlače. 
            5. Váš dizajn nemôže presiahnuť šičky trička a musí byť umiestnený vpredu. Myslite na to, že maximálny priestor na tlač vášho dizajnu je 30 cm x 30 cm. 
            6. Dizajn nemôže obsahovať logá ani iné materiály tretej strany. – čiže vaše vlastné nápady, váš dizajn
            7. Zaslaním vášho dizajnu súhlasíte s jeho využitím na našich stránkach, na tričkách a na iných promočných médiách (ako napr. Facebook a iné letáky) a to ZADARMO. Vaše meno bude s dizajnom samozrejme vždy zverejnené.  
            8. Konečný termín: 31. december 2022

            Výherca taktiež obdrží max. 10 tričiek pre svojich spolužiakov!

            Pre bližšie informácie a inšpiráciu navštívte stránku Európskeho dňa jazykov:

            https://edl.ecml.at/Activities/EDLT-ShirtContest/tabid/3147/Default.aspx

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Prvé rodičovské združenie v tomto školskom roku sa uskutoční v stredu 21.9.2022 o 16. 30  hod. v kmeňových triedach. Tešíme sa na stretnutie s vami. 

        • Res publika
          • Res publika

          • Už druhý rok funguje na našej škole študentský klub s názvom Res publica. Viesť ho budú žiaci Ivana Chmurová a Jakub Čellár zo IV.B. Stretnutia klubu budú každé dva týždne po škole v deň, na ktorom sa spoločne dohodnete. Hlavnou náplňou stretnutí budú diskusie a posilňovanie argumentácie v diskusiách, ktoré budú vždy zamerané na určitú spoločenskú tému a spoločenské problémy, ktoré sú aj kontroverzné. Tému vám vedúci ohlásia ešte pred stretnutím, aby ste sa vedeli pripraviť. Budú prebiehať aj prednášky s rôznymi zaujímavými hosťami. Ak máte akékoľvek otázky obráťte sa spomínaných študentov zo IV.B. Tešia sa na vás Ivana a Jakub. P.S.: A nezabudnite sa prihlásiť do klubu cez Edupage - prihlasovanie na krúžky - do 20.9.

        • Zmena vo vyučovaní - 14.9.2022
          • Zmena vo vyučovaní - 14.9.2022

          • Z dôvodu konania cyklistických pretekov Okolo Slovenska 2022 a obmedzení v doprave v Trnave a okolí bude dňa 14.9.2022 (streda) skrátené vyučovanie. Vyučovacie hodiny budú 20 minútové a prestávky zostanú 10 minútové. Zvonenie bude nasledovné:

            1. hodina: 8.00-8.20 hod., 2. hodina: 8.30-8.50 hod., 3. hodina: 9.00-9.20 hod., 4. hodina: 9.30-9.50 hod., 5. hodina: 10.00-10.20 hod., 6. hodina: 10.30-10.50 hod., 7. hodina: 11.00-11.20 hod.

            Žiaci v tento deň nebudú mať zabezpečenú stravu. Vrátnica bude otvorená do 14.00 hod.

        • Európske finále The European Cybersecurity Challenge (ECSC2022)
          • Európske finále The European Cybersecurity Challenge (ECSC2022)

          • Na septembrovej európskej kybersúťaži The European Cybersecurity Challenge vo Viedni bude Slovenskú republiku reprezentovať tím študentov stredných a vysokých škôl. Súťažiaci boli vybraní spomedzi účastníkov troch kybersúťaží, ktoré minulý školský rok prebehli  na celoslovenskej úrovni Guardians, Kybersúťaž a CyberGame.  

            A jedným z členov tímu za Slovensko je aj absolvent minuloročnej oktávy Marek Geleta, ktorý naše gymnázium v školskom roku 2021/2022 reprezentoval v celoslovenskej súťaži Cybersecurity Bootcamp a získal druhé miesto. Ako uvádzajú odborníci z kyberbezpečnosti, víťazovia si zaslúžia našu podporu, pomoc pri ďalšom odbornom a osobnostnom rozvoji, lebo oni raz budú dôležitou súčasťou našej spoločnosti.Marekovi ďakujeme za krásnu reprezentáciu nášho gymnázia a v európskom finále súťaže držíme palce! Viac info https://www.kybersutaz.sk/

            https://cybercompetence.sk/nominacie-do-ecsc-2022/

        • Reprezentácia na medzinárodnej pôde
          • Reprezentácia na medzinárodnej pôde

          • Danka Trnková z III.B, ktorá získala medzinárodný postup zo súťaže Amavet bola s projektom na ESE MILSET EXPO SCIENCE EUROPE v rumunskej Succeave. Na tomto mieste sa stretli účastníci z celého sveta - z Mexika, Španielska, Južnej Kórey, Nepálu, Talianska, Turecka, Luxemburska a iných štátov. Ďakujeme Danke za reprezentáciu nie len  našej školy, ale aj celého Slovenska. 

        • Akadémia veľkých diel
          • Akadémia veľkých diel

          • V ponuke krúžkov nájdete ponuku projektu Akadémia veľkých diel, ktorý povedie externá lektorka Gabriela Jedličková.  Posledný termín prihlásenia na Akadémiu veľkých diel je 20.9.2022. Prihlásení žiaci budú oslovení cez Edupage, aby sa mohli zúčastniť otvorenej hodiny Akadémie veľkých diel, kde získajú ďalšie informácie a budú sa môcť definitívne rozhodnúť. 

        • Návrat do školy
          • Návrat do školy

          • 5.9.2022 začíname nový školský rok 2022/2023. Študentov privítajú o 8.00 hod. v kmeňových triedach ich triedni učitelia. Po krátkej triednickej hodine sa spoločne presunieme do  Kostola sv. Jakuba (františkánsky kostol) na sv. omšu, ktorá začne o 9.00 hod. Tešíme sa na vás!

        • Odhlasovanie zo stravy
          • Odhlasovanie zo stravy

          • Posledná možnosť na odhlásenie obedov na posledné 3 dni, t.j. 22., 23. a 24. júna, bude v utorok 21.6. do 10.00 hod. Po tomto termíne už nebude možné sa zo stravy odhlásiť. K tomuto rozhodnutiu pristupujem z dôvodu presného objednania potravín a zároveň vyčerpania skladových zásob pred letnými prázdninami. V pondelok 27.6. sa už v školskej jedálni obedy pre študentov nevaria. Ďakujem veľmi pekne za pochopenie.

            vedúca školskej jedálne

        • Najlepší investori na GAMe
          • Najlepší investori na GAMe

          • Na predmete finančná gramotnosť už niekoľko rokov hrajú študenti na GAMe celoročnú investičnú hru. Na začiatku školského roka dostanú investorské skupiny 100 000 gamcoinov, ktoré investujú do kúpy akcií rôznych firiem, prípadne ich časť uložia do Gambanky. Približne raz do mesiaca môžu svoje investície prehodnotiť, akcie predať, či nové kúpiť. Na konci roka sa ich investovanie vyhodnotí a najlepší tím získa odmenu. Už tradične je to bowlingový súboj. Túto tradíciu prerušila corona (vtedy bola cenou menej aktívna odmena - pizza). Tento rok sme bowlingovú tradíciu obnovili. Bowlingového turnaja sa zúčastnili najlepší investori zo Sp.A, III.A a III.B a ich vyučujúci FIG. Odmena všetkých potešila a strávili sme spolu pekné popoludnie.

        • DofE expedícia č.4
          • DofE expedícia č.4

          • Áno, je to tak. Už 4. expedícia v tomto roku. A ešte stále nie posledná! Číslo 4 sprevádzalo túto expedíciu vo viacerých pohľadoch. Absolvovali ju tímy 4 úrovní: bronz cvičná (1 tím), bronz kvalifikačná (2 tímy), striebro cvičná (2 tímy) a striebro kvalifikačná (2 tímy). Počas troch turistických dní v „plnej poľnej“ sa pri dofákoch vystriedali 4 vedúci a hodnotitelia dobrodružných expedícii: pani riaditeľka Janka, pani zástupkyňa Marta, pán profesor Adam (ten absolvoval všetky tri dni  - všetka česť) a externý expedičák Jojo. Počas putovania a nocovania sa vystriedali všetky 4 ročné obdobia (horúce leto cez deň, zima v noci, lejak ako v jesenný podvečer a jarné slniečko ráno).

            Ale už nechajme tú štvorku tak. Spolu 7 tímov vyrazilo v postupných časových intervaloch zo Zabitého pri Doľanoch. Do cieľovej lokality na Jahodníku dorazili v rôznych časoch a bez problémov. Počasie krásne, trasa menej náročná. Už len nájsť dobré miesto na rozloženie stanov. Podarilo sa. Prikrčené šušťavé „domčeky“ a zavesené hamaky roztrúsené v lese sľubovali pohodlné nocovanie. Ale   ešte pred tým treba pripraviť teplé jedlo, rozložiť táborák, zaspievať si (tento ročník DofE je obzvlášť spevavý) a zahrať si Mestečko Palermo. Až teraz je to kompletné. Dobrú noc!

            Druhý deň – cviční bronzáci smer domov, bronzoví kvalifikační smer Plavecký Mikuláš cez Čiernu skalu  na Mon Repos (áno, je to na Slovensku). Druhá noc bola určená už len pre strieborných. Po náročnom dni, pri ktorom sa štverali na Čiernu skalu, dorazili dofáci na Amonovu (nie Amorovu) lúku. Náročné bolo aj nájsť prameň s pitnou vodou. Po viacerých vyschnutých miestach objavili dofáci vymoženosť doby – pootočiť kohútikom a hľa, voda tečie. Nevadí, hlavne, že sa predišlo dehydratácii. Oblaky si pri tom behali hore, dolu po oblohe a začali sa formovať do hrozivo sivých formácii. DofE bez dažďa alebo búrky? Pravdepodobnosť blízka nule. Tak aj bolo. Práve v momente, keď  sa po získaní vody varili samé dobroty, začal lejak, ktorý sa vrhol nie len na stany, ale aj batohy, ktoré sa nestihli schovať, dofákov a dokonca aj jeden spacák to chudák nestihol.

            Nové ráno, nová trasa smer Sološnica pre strieborných. Hotovo. Zvládlo sa to. Dofáci boli skvelí, vedeli sa dobre orientovať v teréne, správať sa v prírode a dodržiavať pravidlá. Mali stanovený účel svojej expedície, kráčali po tímoch (niektorí aj dobrovoľne bosí), pomáhali si, podporovali sa. Vďaka všetkým a za všetko! Lebo všetko bolo skvelé!

        • Krásne výsledky testovania T9
          • Krásne výsledky testovania T9

          • Naši kvartáni nádherne obstáli v porovnaní výsledkov Testovania 9. Zo SJL aj MAT dosiahli najlepšie výsledky v Trnavskom okrese spomedzi všetkých základných škôl i osemročných gymnázií. 

        • Expedícia č.3: Statky - zmätky
          • Expedícia č.3: Statky - zmätky

          • Dňa 3.6.-5.6.2022 sa konala expedícia č.3 pre bronzovú cvičnú a bronzovú kvalifikačnú úroveň a tiež pre striebornú cvičnú úroveň. Vyštartovali sme v piatok  z Trnavy  autobusom, ktorý  nás doviezol na zastávku z názvom PREKÁŽKA,  ktorý dal expedícii aj symbolický význam. Plán trasy v prvý deň nebol vôbec náročný,  ale horúčava skomplikovala život Dofákom a riadne ich unavila. 

            V polovici trasy po polhodinovej prestávke sa strieborniaci rozhodli vydať síce po červenej značke,  ale úplne opačným smerom a  tak by sa boli dostali na Dobrú vodu a nie na Bukovú, bronzoví kvalifikační - tí by išli  pravdepodobne po žltej namiesto červenej značky.  Každému sa páčil skrátka iný smer. Po vzájomnom vykonzultovaní trasy aj s mapou sme sa všetci vydali jediným správnym smerom Cesta bola nekonečná, ale nakoniec sme dorazili do cieľa. Za miestom na stanovanie sme museli zájsť na Sokolské chaty, do prekrásneho prostredia bez signálu. Po nájdení vhodného miesta, ktoré nám jeden jeho majiteľ ponúkol,  sa jeho druhá majiteľka rozhodla neuľahčiť nám to a po vzájomnom vysvetľovaní sme si, asi ako všetko na tejto expedícii, po druhý krát mohli vydýchnuť a stanovať. Večer predsa len Dofáci založili oheň a rozprávali sme sa a spievali, čo nám hrdlo stačilo. Dážď nás v noci neobišiel ani počas tejto expedície a tak niektorí prežili naozaj krušnú noc, čo sa odzrkadlilo aj na druhý deň.  Skoro ráno sme vstali, všetko po sebe upratali, veď chceme, aby nám tu ešte dovolili stanovať (mala som na mysli možno budúci rok) Odprevadili sme cvičných bronzových na vláčik z Bukovej. Rušňovodič, aj sprievodca sa rozplývali nad super spôsobom trávenia voľného času mladých ľudí.  Druhý deň nás trasa mala doviesť k obci aj k priehrade Buková. Po ceste sme videli srnky, užovku aj Roháča obyčajného -  najväčšieho chráneného a užitočného chrobáka a všeličo iné. A boli sme svedkami  vzájomnej pomoci bronzovej Dofáčky strieborným Dofákom, ktorí ju  potrebovali. Niekedy veci a situácie len tak vyzerajú, ale v skutočnosti sú iné.   Odpoveď na moju otázku "vidíme zelenú?" bola trikrát "vidíme veľa zelenej" a veru tak dostatočne veľa tej zelenej nebolo, lebo sme sa po1.krát za 6 rokov expedícií dostali na to miesto, odkiaľ sme ráno prišli,  len z inej strany, pretože sme nešli po tej správnej "zelenej" . Počas cesty sme sa niekoľkokrát riadili heslom dôveruj, ale preveruj,  keď sa nám nezdalo, že ideme dobrým smerom,  konzultovali sme mapu, no ale únava a roztržitosť urobili svoje. Každý nesieme za to zodpovednosť, samozrejme okrem dvoch Dofáčiek, ktorým to nejako nesedelo. Po "deja vu"  zas a znovu na Sokolských chatách, Dofáci podotkli, "veď ste vraveli, že tu chceme ešte niekedy stanovať "  - no to som ráno nemyslela, že to bude ešte v ten istý deň   Niekedy sa zlé veci stanú preto,  aby sa nestalo niečo horšie a možno aj nie,  ale to isto nevieme povedať a  tak len dúfam,  že to pre nás všetkých bola lekcia,  z ktorej si každý jeden máme zobrať ponaučenie.  Hovorí sa, že najviac sa naučíme v ťažkých obdobiach, nie, keď všetko ide ako má. Tak dúfam, že to aj u nás padne na úrodnú pôdu. Pred cestou domov,  ako sme čakali na autobus,  sme mali ďalší silný zážitok,  okrem toho, že som na ceste naďabila na velikánsku  užovku stromovú (nášho najdlhšieho hada), pán šofér autobusu, ktorý sa v jeden moment rozhodol vynadať nám, že nás takých špinavých  nezoberie do Trnavy,  si to po 20 minútach rozmyslel, zahral prívetivého a do tej Trnavy nás nakoniec zobral.  Nijaká situácia netrvá večne a aj toto bol obrat jeho správania o 180 stupňov. Niekedy dostaneme v živote šancu opraviť svoje správanie,  ale niekedy nie a zaplatíme za to, že nemeníme svoj vzorec správania. Veru zaujímavé znamenia sme na tejto expedícii dostali. Ďakujem Katke Kršákovej za jej obrovskú ochotu a pomoc. MV

        • Kurz ochrany života a zdravia
          • Kurz ochrany života a zdravia

          • V stredu 1.6. 2017 odcestovali III.A, III.B a Sp.A vlakom na Kurz ochrany života a zdravia do Tatier. Po ubytovaní v Poprade sme sa odviezli na Štrbské pleso, kde sme sa rozdelili na dve skupiny. Unavenejší sa poprechádzali okolo plesa a spravili si pár fotiek a druhá skupina si odskočila za snehom pod vodopád Skok.  

            Na druhý deň nás opäť čakala turistika: zo Skalnatého plesa cez Zamkovského chatu na Hrebienok odkiaľ sme sa zviezli zubačkou do Starého Smokovca. Vytrvalí si vyšli na Téryho chatu a tretia skupina si vyšla zo Starého Smokovca popri vodopádoch k Zamkovského chate.  Po krátkej regenerácii a výdatnej večeri sme absolvovali kurz prvej pomoci, ktorý pre nás pripravila pani zdravotníčka.

            Čakalo nás (a hlavne oslávenkyňu) i prekvapenie – torta.

            Verím, že sme si všetci priniesli mnohé zážitky, na ktoré budeme ešte dlho spomínať.

            sb

    • Kontakty

      • Gymnázium Angely Merici
      • Hviezdoslavova 10 917 01 Trnava Slovakia
      • 00588032
      • 2021190787
      • škol. jedáleň: SK22 0200 0001 3100 3584 8212 škol. internát: SK34 0200 0000 0029 2244 0458 účet ZRPŠ: SK83 0200 0000 0031 7798 0159 Poteší nás, ak prispejete akoukoľvek čiastkou na náš sponzorský účet. Ak neuvediete konkrétny účel, vaše financie použijeme pre študentov na skvalitnenie výchovno-vyučovacieho procesu. sponzorský účet: SK57 0200 0000 3500 3584 8212 Pre platby zo zahraničia: Majiteľ účtu: Gymnázium Angely Merici Trnava, adresa: Hviezdoslavova 10, 917 01 Trnava číslo účtu: SK5702000000350035848212 BIC: SUBASKBX, SK - Slovensko
      • vrátnica - 033/5511 014 internát - 0904 006 464
      • Mgr. Jana Kuracinová, 0911 134 448, 033/5514 605 kuracinova@gamtt.sk
      • Ing. Veronika Novotná, 0911 134 448, 033/5514 605, sekretariat@gamtt.sk
      • Mgr. Marta Vozárová, 033/5511 014, kl.14, vozarova@gamtt.sk Mgr. Katarína Tomašovičová, 033/5511 014, kl.14, tomasovicova@gamtt.sk
      • Ing. Katarína Chovancová, 0911 773 448, chovancova@gamtt.sk
      • Tatiana Szeligová, 033/5511 014, kl. 27, szeligova@gamtt.sk
      • Zuzana Rayová, 0911 975 858, rayova@gamtt.sk
      • Mgr. Alena Ištvancová, istvancova@gamtt.sk, Mgr. Peter Nádaský, nadasky@gamtt.sk
    • Prihlásenie

      • zatiaľ žiadne údaje
        •