• Virtuálny parlament
          • Virtuálny parlament

          • 6 študentov zo spoločenskovedného seminára sa zúčastnilo týždňového vzdelávania ERASMUS+ pod názvom Virtuálny študentský parlament v Bratislave. Absolvovali množstvo workshopov a prednášok, ktoré boli zamerané na komunikáciu, kritické myslenie a pochopenie vzťahov pri tvorbe zákonov. Okrem množstva nových poznatkov a skúseností získali aj Certifikát Youthpass od Erazmus+.  

        • Olympiáda z NEJ
          • Olympiáda z NEJ

          • V stredu 29.11. sa uskutočnilo školské kolo olympiády z nemeckého jazyka. Súťažilo 35 študentov v 5 kategóriách. Do okresného kola postupujú z kategórie 1A Laura Krajmerová (SA) a Tomáš Hrázský (SA), z kategórie 1B Nina Zemková (TA) a Matúš Chromík (TA), z kategórie 2A Monika Suchoňová (SxA) a Ema Kolarovičová (SxA) a z kategórie 2B Nina Štrbová (IV.A) a Barbora Opatovská (IV.B). Danielka Štricová (TA) z kategórie 1C postupuje rovno do krajského kola. Tešíme sa, že toľkí študenti nabrali odvahu a ukázali, čo z nemčiny vedia. Postupujúcim gratulujeme a držíme palce!

        • Sonda do duše a života Generácie Z a Alfa 
          • Sonda do duše a života Generácie Z a Alfa 

          • Stretávať sa denne s mladými ľuďmi je obohacujúce. Vidieť ich úspechy je najväčšou odmenou. Aby sme mladým lepšie rozumeli, potrebujeme sa o nich neustále dozvedať nové veci. Tiež sa k práci s nimi potrebujeme vzájomne inšpirovať, motivovať a získavať nové praktické aj teoretické skúsenosti. Dňa 28.11.2024 nás Národná kancelária Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu pozvala na inšpiratívnu prednášku Grow eith DofE & Towercom. 

            Prednášku zastrešila organizácia YouthWatch, ktorá sa zameriava na životný štýl a trendy mladých ľudí. Zážitková prednáška bola  podporená networkingom, neformálnymi rozhovormi s DofE pozitívne naladenými ľuďmi s plánovaným výhľadom na Bratislavu, ktorý sa žiaľ kvôli hustej hmle nezrealizoval.  Ďakujem Národnej kancelárii DofE za pozvanie a organizácii YouthWatch za úžasnú prednášku.

        • Financial Life Park
          • Financial Life Park

          • V priestoroch  FLIP centra Erste Bank  sa dňa 30.11. TERCIA A zúčastnila interaktívnej vzdelávacej tour zameranej na finančnú gramotnosť. Erste Financial Life Park, ktoré  sa špecializuje na inovatívne finančné vzdelávanie  podporujúce know-how v oblasti peňazí, pomocou interaktívnych hier sprostredkovaných  rôznymi médiami ponúklo  tvorivé preverovanie vedomostí z oblasti financií, osobného  plánovania, rodinného  rozpočtu  a výdavkov, bezkontaktných platieb, ale aj  sporení. Počas rôznych tvorivých aktivít naši študenti získavali zručností potrebné na zodpovedné a nezávislé riadenie osobných finančných záležitostí. Čas strávený v Erste Financial Life Park TERCIA A naplno využila a veľmi sa potešila  opätovnému pozvaniu.

             

        • NÁBOJ   JUNIOR
          • NÁBOJ   JUNIOR

          • V matematicko-fyzikálnej súťaži štvorčlenných tímov žiakov ZŠ a OG Náboj junior v Trnavskom kraji opäť vyhral tím Kvarty Benjamín Chrvala, Myroslav Derbak, Jakub Haršány a Martin Skácel. Blahoželáme!

            Náboj junior je medzinárodná súťaž, ktorú organizuje Trojsten, v jednotlivých mestách študenti SŠ. Súťaž sa uskutočnila 24.11.2023. V Trnave ju zorganizovali študenti GAMu. Všetky informácie a kompletné výsledky sú na https://junior.naboj.org/sk/sk/

            Ďakujeme súťažiacim, že svojimi výsledkami, a organizátorom, že svojou dobrovoľníckou zanietenosťou, šírite dobré meno nášho gymnázia.

            Výsledky našich študentov:

            Chrvala, Derbak, Haršány, Skácel (KA) – 1. miesto (zo 47 tímov v Trnavskom kraji), 9. miesto (zo 482 tímov v rámci Slovenska) a 28. miesto (z 1797 medzinárodných tímov 7 krajín Európy)

            Vacula, Nádaský, Šimurdová, Zápražný (KA) - 9. miesto (zo 47 tímov v Trnavskom kraji), 154. miesto (zo 482 tímov v rámci Slovenska) a 456. miesto (z 1797 medzinárodných tímov 7 krajín Európy)

            Beláková, Komiňáková, Trubínyová, Kacvinská (TA) – 36. miesto (zo 47 tímov v Trnavskom kraji), 416. miesto (zo 482 tímov v rámci Slovenska) a 1311. miesto (z 1797 medzinárodných tímov 7 krajín Európy)

        • Informatická súťaž iBobor 2023 – máme víťazov
          • Informatická súťaž iBobor 2023 – máme víťazov

          • Aj tento rok sa naša škola sa v mesiaci november zúčastnila celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Tak ako každý rok, i tento rok máme aj celoslovenských víťazov. Víťazmi  v kategórií Kadet sa stali Mária Dudášová (K.A) a Arsenii Vasylynchuk (T.A), ktorí získali plný počet bodov a z viac ako 14 tisíc súťažiacich sa v rámci celého Slovenska umiestnili na 1. mieste.

            Víťazom v  kategórií Junior sa v rámci Slovenska stal Matej Kurbel (2.A), v tejto kategórií celkovo súťažilo viac ako 9 tisíc súťažiacich. Aj v  kategórií Senior sme v rámci Slovenska mali víťaza. Stal sa ním Ondrej Šesták (4.B), ktorý získal plný počet bodov a umiestnil sa na 1.mieste. V kategórii Benjamín sa najlepšie na našej škole umiestnila Michaela Čapová zo Sekundy A.

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

        • Fyzikálna súťaž
          • Fyzikálna súťaž

          • Aj tento tok sme sa zúčastnili medzinárodnej internetovej fyzikálnej súťaže Fyziklání, ktorá sa konala 22.11. 2023. Súťažili sme v zastúpení dvoch tímov. V kategórii A sa jeden tím umiestnil na 267. mieste. Celkovo do súťaže bolo v tejto kategórii zapojených 383 tímov. V tejto kategórii súťažili nasledovní žiaci: Matej Šeliga, Peter Ganz, Ján Jindra, Marek Richnák, Ondrej Šesták. V kategórii C sa druhý tím umiestnil na 128.mieste z celkovo 371 tímov. V tejto kategórii súťažili nasledovní žiaci: Marcel Farbula, Dominik Jindra, Ema Kolarovičová, Matej Kurbel, František Kollár. Žiakom ďakujeme za reprezentovanie školy.

        • Olympiáda ľudských práv
          • Olympiáda ľudských práv

          • V školskom kole si 24.11.2023 zmeralo svoje vedomosti z oblasti ľudských práv až 15 študentov. Po testovej časti riešili prípadové štúdie a analyzovali ich z ľudskoprávneho hľadiska. Ich výkony boli na veľmi dobrej úrovni. Víťazom sa stal Patrik Žemla z III.B., 2. miesto obsadil Ján Sládkovič zo Sp.A a tretie Dávid Ďurko z II.A. Srdečne blahoželáme!

        • Olympiáda o verejnej správe
          • Olympiáda o verejnej správe

          • Dňa 24.11.2023 sa konalo krajské kolo Olympiády o verejnej správe. Našu školu reprezentovali dva tímy. Tím maturantov (A. Kňažková, Ž. Kňažková, M. Gálik a S. Polťáková) získal 4. miesto a tím zo Sp.A (J. Sládkovič, M.D.Riedlmajerová, L. Opálená a M. Barczay) získal krásne 2. miesto a zároveň postup do celoslovenského kola. Srdečne blahoželáme!

        • #JuvenesTranslatores
          • #JuvenesTranslatores

          • Dňa 23. novembra 2023 sa konala medzinárodná súťaž Juvenes Translatores, organizovaná od roku 2007, ktorá vznikla preto, aby Európska únia podporila štúdium jazykov a prekladanie. V rámci Slovenska bolo vybraných 14 škôl, ktoré mohli súťažiť a Gymnázium Angely Merici bolo toho súčasťou. Do tejto "oslavy prekladu a jazykov"  sa zapojilo 5 našich študentov: Sofia Stašková zo Septimy, ktorá bola iniciátorkou tejto snahy zúčastniť sa,  Martin Kostov Marioth tiež zo Septimy - obaja prekladali z francúzskeho jazyka,  Katarína Kršáková zo Septimy prekladala z taliančiny a žiačky Sexty: Lea Mária Kaššovicová a Ema Kolarovičová, ktoré prekladali z angličtiny. 

            Ďakujeme milí študenti, že ste boli ochotní vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Veľká vďaka patrí aj všetkým členom PK informatika za to,  že nám zabezpečili súťaženie bez problémov v rámci stanovených podmienok. 

            MERCI! Thanks! Grazie! 

            P.S. A takak chcú Európania naplniť heslo EÚ  "zjednotení v rozmanitosti", musia ovládať aj cudzie jazyky. 

        • Školské majstrovstvá okresu v šachu
          • Školské majstrovstvá okresu v šachu

          • V dňoch 10. 11. a 16. 11. 2023 sa konali Školské majstrovstvá okresu v šachu. V kategórii stredoškolákov sa v konkurencii 32 šachistov umiestnili naši študenti nasledovne: 6.miesto Adam Červený (1.A), 16.miesto Matúš Cehlárik (2.B), 21. miesto František Kollár (2.B) a 23.miesto Adam Dano (Q.A).

            V kategórii žiakov základných škôl a 1. stupňa osemročných gymnázií dosiahli naši žiaci v konkurencii 38 šachistov nasledovné umiestnenia: 8.miesto Gregor Vacula (K.A), 9.miesto Tomáš Spišiak (K.A), 10.miesto Anton Dobrík (K.A) a 18.miesto Tomáš Hrázský (S.A).

            Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa chuti do ďalšej šachovej kariéry.

        • Fyzikálny náboj
          • Fyzikálny náboj

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili dňa 3.11. 2023 súťaže Fyzikálny náboj v zostave 2 tímov na úrovni seniorov a 2 tímov na úrovni juniorov. Juniorské tímy obsadili 9. miesto (Marcel Farbula, Dominik Jindra, Ema Kolarovičová, Matej Kurbel, František Kollár) a 46. miesto (Lea Kaššovicová, Nina Janíková, Jakub Chorvatovič, Filip Fialka, Monika Suchoňová) z 52. súťažných družstiev. Seniorské tímy obsadili 26. miesto (Ján Jindra, Petra Drobná, Matej Jánoška, Adam Táčovský, Jozef Čurma) a 44. miesto (Peter Ganz, Gabriela Kotúčová, Marek Richnák, Vladimír Štefunko, Ondrej Haršány) z 55. celkových tímov. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Exkurzia Viedeň
          • Exkurzia Viedeň

          • Vo štvrtok 16.11. 2023 sa žiaci 1.ročníka a kvinty zúčastnili exkurzie vo Viedni. Prvým bodom programu bolo ešte v autobuse úvodné slovo o Prírodovedno-historickom múzeu, jeho histórii a súčasnosti. Druhým bola komentovaná prehliadka Viedne z autobusu. Žiaci mohli navštíviť katedrálu sv. Štefana, kde sú umiestnené relikvie sv. Jána Pavla II. ako aj pozostatky sv. Kolomana, mohli vidieť slávnu Pilgramovu kazateľnicu či spoznať legendu o „Ježišovi od boľavých zubov“.  Štvrtým bodom programu bola prehliadka Prírodovedno-historického múzea Viedeň, ktorá sa u žiakov stretla s veľkým úspechom. Žiaci mohli pozorovať a obdivovať rôzne exponáty od vzácnych minerálov, cez zoológiu, botaniku, paleontogógiu až po antropogické exponáty. Súčasťou výstavy boli meteority, pár z nich si mohli návštevníci aj chytiť do ruky. Zaujímavosťou bol vystavený exponát psa Márie Terézie ako aj kytica zo vzácnych minerálov, ktorú darovala Františkovi Štefanovi, svojmu manželovi. Poslednou súčasťou exkurzie bolo pri odchode z Viedne sprievodné slovo o histórii a súčasnosti Viedenských vianočných trhov.

        • Angelínsky ples
          • Angelínsky ples

          • Triedy III.A a III.B vás pozývajú na Angelínsky ples, ktorý sa uskutoční 26. januára 2024. Ples je určený pre študentov veľkého gymnázia GAMu. Kapacita plesu je obmedzená, a preto si nenechávajte kúpu lístkov na poslednú chvíľu, aby sa vám ušli. Lístky si môžete zakúpiť v triede III.B. Všetky potrebné informácie nájdete na priloženom plagáte. Dúfame, že sa tam všetci uvidíme a zažijeme spolu úžasný večer plný tanca, hudby a skvelej atmosféry. Tešíme sa na vás!

        • Učiaca sa Trnava
          • Učiaca sa Trnava

          • Kvintáni sa dňa 15.11.2023 zúčastnili konferencie (ROZ)BYŤ mýty o tom, čo je úspešný život z programu Učiaca sa Trnava. Vypočuli si príbehy troch úspešných ľudí: Katarína Ličko - módna dizajnérka, Michal Ďurta - odborník na mestskú mobilitu a Ingrid Königová – dobrovoľníčka a misionárka. Hostia v diskusii priblížili ich životnú cestu k vysnívanému a úspešnému kariérnemu životu. Venovali sa témam dôležitosti výberu správnej školy, vnímania seba a svojich túžob, predstavám okolia a rodiny a ich tlakom. Pracovanie so skúsenosťami a schopnosť zdolávať rôzne prekážky, ktoré môžu všetkých stretnúť počas kráčania za vysnívaným životom.

        • Úspech na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka
          • Úspech na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka

          • Na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka v kategórii C nás výborne reprezentovala Terezka Komiňáková z tercie. V konkurencii 27 súťažiacich sa umiestnila na 3. mieste. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a tešíme sa, že nám rastie ďalší jazykový talent.

        • Exkurzia IT Brno
          • Exkurzia IT Brno

          • Seminaristi z informatiky tretích ročníkov a žiaci triedy Sexta A sa dňa 2.11.2023 zúčastnili exkurzie IT Brno. Doobeda sme navštívili priestory IT firmy Kiwi.com, kde nás čakala prehliadka priestorov firmy a meeting s programátormi. Prezreli sme si pracovné priestory, z terasy  sme videli Brno ako na dlani.  Na záver prehliadky sme mali možnosť zapojiť sa do kvízu o firme Kiwi.com a traja najlepší vyhrali vouchery na letenky. Následne sme sa premiestnili do zasadačky, kde nás čakala dlho očakávaná beseda s etickým hackerom Martinom Žemberom. Martin nám vysvetlil, čo je cieľom etického hackingu,  aké sú zraniteľné miesta v sieti, cez ktoré môžu byť naše systémy napadnuté a ako si zabezpečiť naše účty v online priestore. Následne odpovedal na zaujímavé otázky našich študentov.

             Poobede sme sa premiestnili na Fakultu informatiky Masarykovej univerzity, kde sme si  v rámci DOD mohli na stanovištiach pozrieť projekty študentov za jednotlivé študijné informatické predmety, prezreli  sme si priestory fakulty a dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o štúdiu na vysokej škole. Martinovi ďakujeme za zaujímavé stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

        • Deň vedy a techniky
          • Deň vedy a techniky

          • Dňa 7.11.2023 sa tretiaci seminaristi biológie a chémie zúčastnili Dňa vedy a techniky na Katedre chémie Pedagogickej fakulty TU. Naši študenti si mohli vyskúšať množstvo zaujímavých pokusov s prekvapivými efektmi - dymiaci či horiaci ľad, láva a oheň, ktoré nepália, výroba slizu či antistresovej loptičky.

        • Medzinárodná konferencia
          • Medzinárodná konferencia

          • V dňoch 3. a 4.  novembra sa vyučujúce nášho gymnázia zúčastnili medzinárodnej konferencie Raising Standards of Learning One Step at a Time v Bardejove.  Renomovaní akademici z univerzít a stredných škôl z Veľkej Británie, USA, Poľska a Ukrajiny predstavili moderné  prístupy k  aktuálnym výzvam vzdelávania. Táto platforma poskytla jedinečnú možnosť diskutovať s kolegami z praxe, ako i základy pre budúcu spoluprácu. Pre viac informácii navštívte: https://sel-conference.org/

        • @FAST heroes SK
          • @FAST heroes SK

          • Pri príležitosti Svetového dňa cievnej mozgovej príhody organizácia Sekunda pre život pripravila besedu o príznakoch ochorenia pre takmer 80 žiakov nášho gymnázia. Škola sa zapojila do medzinárodnej iniciatívy @FAST HEROES SK už v minulom roku a dostala sa do kategórie TOP 10 ocenených škôl z celého sveta za získané vedomosti detí v digitálnych kvízoch. Neurologička MUDr. Martina Chovancová žiakom v prezentácii vysvetlila príznaky ochorenia a žiaci simulovali hovor na tiesňovú linku 155. Iniciatívu FAST Heroes SK na školách osobne podporilo aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby OS ZZS. Žiaci videli záchranárov priamo v akcii keď pacientovi, ktorý simuloval a predviedol príznaky ochorenia bola privolaná záchranka.

    • Kontakty

      • Gymnázium Angely Merici
      • Hviezdoslavova 10 917 01 Trnava Slovakia
      • 00588032
      • 2021190787
      • škol. jedáleň: SK22 0200 0001 3100 3584 8212 škol. internát: SK34 0200 0000 0029 2244 0458 účet ZRPŠ: SK83 0200 0000 0031 7798 0159 Poteší nás, ak prispejete akoukoľvek čiastkou na náš sponzorský účet. Ak neuvediete konkrétny účel, vaše financie použijeme pre študentov na skvalitnenie výchovno-vyučovacieho procesu. sponzorský účet: SK57 0200 0000 3500 3584 8212 Pre platby zo zahraničia: Majiteľ účtu: Gymnázium Angely Merici Trnava, adresa: Hviezdoslavova 10, 917 01 Trnava číslo účtu: SK5702000000350035848212 BIC: SUBASKBX, SK - Slovensko
      • vrátnica - 033/5511 014 internát - 0904 006 464
      • Mgr. Jana Kuracinová, 0911 134 448, 033/5514 605 kuracinova@gamtt.sk
      • Ing. Veronika Novotná, 0911 134 448, 033/5514 605, sekretariat@gamtt.sk
      • Mgr. Marta Vozárová, 033/5511 014, kl.14, vozarova@gamtt.sk Mgr. Katarína Tomašovičová, 033/5511 014, kl.14, tomasovicova@gamtt.sk
      • Ing. Katarína Chovancová, 0911 773 448, chovancova@gamtt.sk
      • Tatiana Szeligová, 033/5511 014, kl. 27, szeligova@gamtt.sk
      • Zuzana Rayová, 0911 975 858, rayova@gamtt.sk
      • Mgr. Alena Ištvancová, istvancova@gamtt.sk, Mgr. Peter Nádaský, nadasky@gamtt.sk
    • Prihlásenie

      • zatiaľ žiadne údaje
        •